Пошук
Close this search box.

Обстріли на Донеччині: цивільні жертви та руйнування

Фото:відкриті джерела

5 жовтня російські війська завдали потужних ударів по прифронтових населених пунктах Донецької області, залишивши за собою сліди руйнувань та трагедії. За даними обласної прокуратури, внаслідок обстрілів загинули двоє цивільних, ще шестеро отримали поранення.

Відзначається, що під обстріл потрапили райони Бахмута, Волновахи та Краматорська. Об 11:00 в місті Торецьк артилерійський вогонь забрав життя 65-річної жінки, яка отримала несумісні з життям травми. Лише через годину, близько 12:00, ворог здійснив авіаудар по селищу Велика Новосілка. У цьому нападі загинув 86-річний чоловік, а його 76-річна дружина зазнала множинних осколкових поранень.

О 15:00 атака вдарила по місту Костянтинівка. Тут п’ятеро цивільних, серед яких три жінки віком 54, 63 і 74 роки, а також два чоловіки 54 і 72 років, отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Усі постраждалі отримали медичну допомогу.

Пошкодження, спричинені обстрілами, вразили не лише житлові будинки, але й інфраструктуру: лінії електромереж, газопроводи, автомобілі та гаражі. За попередніми даними, для завдання ударів російські війська використовували авіаційні бомби КАБ-250.

Ця трагедія вкотре нагадує про жорстокість війни та її вплив на цивільне населення, яке продовжує страждати в умовах збройного конфлікту.

НОВИНИ