Пошук
Close this search box.

У Росії судять 72-річного американця, який воював на стороні ЗСУ

Фото: Depositphotos

У Росії прокурори вимагали сім років ув’язнення для 72-річного американця Стефана Хаббарда, якого звинувачують у «найманській діяльності». Про це повідомляє Associated Press 5 жовтня.

За даними видання, Хаббард підписав контракт зі Збройними силами України у 2022 році, пройшов навчання та брав участь у бойових діях до квітня того ж року. Після цього він потрапив у полон до російських військ.

Прокурори наполягають на суворому покаранні, вимагаючи семи років колонії. Посольство США в РФ підтвердило знання про арешт, проте не змогло надати детальної інформації через «конфіденційність».

Варто зазначити, що російська судова система має надзвичайно високий рівень обвинувальних вироків — понад 99% підсудних отримують покарання. При цьому прокурори мають право оскаржувати вироки, якщо вважають їх занадто м’якими.

Згідно з інформацією AP, у Росії спостерігається зростання випадків арешту американців, що може свідчити про цілеспрямовану політику використання громадян США як розмінної монети у міжнародних переговорах.

НОВИНИ