Пошук
Close this search box.

Анатолій Антонов завершує свою місію в США: новий етап у відносинах між Москвою та Вашингтоном

Фото:Sergei Bobylev/TASS/dpa/picture alliance

5 жовтня Міністерство закордонних справ Російської Федерації оголосило про завершення роботи Анатолія Антонова на посаді посла в США. Відомо, що літак з колишнім послом вирушив до Москви ввечері 5 жовтня за московським часом.

Антонов, який очолив російське посольство у Вашингтоні в серпні 2017 року, раніше працював у департаменті з питань безпеки та роззброєння МЗС РФ. Перед цим він обіймав посаду заступника міністра оборони, а також заступника міністра закордонних справ Росії. Його дипломатична кар’єра була омрачена міжнародними санкціями через підтримку агресії Росії в Україні.

Зокрема, після початку війни в Україні, Антонов опинився під санкціями таких країн, як Канада, Великобританія, Швейцарія та країни Європейського Союзу. Це сталося на тлі його неоднозначних заяв, зокрема, перед початком вторгнення в Україну, коли він стверджував, що Росія не планує агресію щодо сусіда.

Хто займе його місце на посаді посла в США, поки що невідомо. Завершення місії Антонова може свідчити про зміну підходів Москви у зовнішній політиці, особливо в умовах зростаючої напруги у відносинах з Заходом.

Подальші кроки Кремля в цьому напрямку можуть суттєво вплинути на дипломатичну атмосферу між Росією та США, які останнім часом зазнали значних трансформацій через глобальні виклики та геополітичні конфлікти.

НОВИНИ