Пошук
Close this search box.

У Криму палає нафтосховище: українські військові заявляють про удар по терміналу у Феодосії

У Криму палає нафтосховище

У Криму палає нафтосховище

У ніч на понеділок в окупованій Росією Феодосії, що на південному узбережжі Криму, спалахнула масштабна пожежа на одному з нафтосховищ. Про це повідомили призначені Москвою місцеві чиновники, передає Reuters.

Згідно із заявою української армії, саме вони здійснили атаку на нафтотермінал, що, як стверджують військові, є найбільшим у Криму і використовувався для потреб російських окупаційних військ. “Термінал Феодосія відігравав ключову роль у забезпеченні російської армії паливом”, – йдеться в повідомленні на Telegram-каналі ЗСУ.

Місцеві чиновники, призначені Росією, оголосили в місті “технічну” надзвичайну ситуацію через пожежу, зазначивши, що постраждалих немає. Олег Крючков, радник кримського уряду, підтвердив, що причини займання поки що невідомі, але не виключив серію вибухів, які чули місцеві жителі.

Російське Міністерство оборони заявило, що їхні сили протиповітряної оборони збили 12 українських дронів, які атакували Крим. Тимчасово обмежили рух на деяких ділянках доріг у Феодосії.

Впродовж війни Україна неодноразово здійснювала атаки на російські військові об’єкти в Криму, використовуючи дрони, що призвело до пошкодження кількох російських кораблів та важливих інфраструктурних об’єктів у порту Севастополя.

Для Москви Чорноморський флот є не лише ключовим елементом для проведення військових операцій проти України, а й важливим інструментом впливу на Близький Схід та Європу.

НОВИНИ