Пошук
Close this search box.

369-й день війни: ЦАХАЛ завдає ударів по Бейруту і Газі. Хронологія подій

Фото: depositphotos.

Середа, 9 жовтня 2024 року. Війна “Залізні мечі”, яку Ізраїль розпочав 7 жовтня 2023 року проти терористичних угруповань у секторі Газа, Юдеї, Самарії, Лівані та Сирії, триває вже 369 днів. За даними порталу newsru.co.il, ЦАХАЛ (Армія оборони Ізраїлю) продовжує масштабні бойові операції на кількох фронтах, включаючи наземні дії в Лівані та удари по цілях у Газі.

Хронологія подій 9 жовтня 2024 року

08:00
У низці населених пунктів на півночі Ізраїлю, включаючи Кейсарію, Зіхрон-Яаков та інші, пролунала ракетна тривога. ЦАХАЛ повідомив, що два ракети, випущені з Лівану, були успішно перехоплені системою ППО. Постраждалих немає.

07:00
Ракетна тривога була оголошена у прикордонних містах Шломі, Бецет і Ханіта на півночі країни.

06:00
ЦАХАЛ підтвердив, що під час боїв на півдні Лівану 8 жовтня двоє ізраїльських розвідників отримали тяжкі поранення. В іншому інциденті був серйозно поранений резервіст батальйону “Нахаль а-Цфоніт”.

05:00
Війська ЦАХАЛа діяли на півночі Ізраїлю, де була зафіксована ракетна атака з Лівану. Тим часом, у Газі повідомляється про шістьох загиблих внаслідок авіаударів Ізраїлю.

04:00
За інформацією Syrian Observatory for Human Rights, ввечері 8 жовтня ВПС ЦАХАЛа завдали удару по багатоповерховій будівлі у районі Мезза, в Дамаску, де загинуло щонайменше дев’ять осіб. Ціллю, ймовірно, був лідер “Хезболли” або високопоставлений представник “Корпусу стражів ісламської революції”. Одночасно Іранські угруповання в Іраку атакували ізраїльські позиції за допомогою безпілотників.

03:00
ЦАХАЛ продовжував атаки на позиції в Газі, включаючи удари по Джабалії та Нусейрату. Палестинські джерела повідомляють про десятки загиблих.

02:00
На півдні Лівану тривають збройні зіткнення між ізраїльськими військами та бойовиками “Хезболли”.

01:00
Ізраїльська артилерія обстріляла кілька позицій на півночі сектора Газа, зокрема в Джабалії та Нусейраті. Палестинські джерела повідомляють про численні жертви.

00:00
В Лівані тривають бої між силами ЦАХАЛа і бойовиками, водночас проіранські угруповання атакували північ Ізраїлю з використанням дронів. Ізраїльські системи ППО успішно збили безпілотники.

Ізраїль продовжує інтенсивні бойові дії на кількох фронтах, зокрема проти “Хезболли” в Лівані та ХАМАСу в Газі. Ракетні обстріли з обох сторін не припиняються, внаслідок чого збільшується кількість жертв серед цивільного населення і військових. Проте ізраїльська система ППО ефективно перехоплює ракети, що зменшує шкоду для населення. Ситуація залишається напруженою, а військові дії продовжуються.

НОВИНИ