Пошук
Close this search box.

Масштабна атака росіян: збито 41 ударний БпЛА

Фото: investigator.

У ніч з 9 на 10 жовтня 2024 року російські окупанти здійснили чергову масовану атаку на територію України, застосовуючи ударні безпілотники та ракети різних типів. Як повідомляє прес-служба Повітряних сил ЗСУ, під час цієї атаки було зафіксовано понад 50 засобів повітряного нападу.

Атаковані засоби

Військові радіотехнічні війська Повітряних Сил України виявили та відстежили низку засобів повітряної атаки:

  • 2 балістичні ракети “Іскандер-М” (пуск із тимчасово окупованого Криму);
  • 1 керовану авіаційну ракету Х-31П (з повітряного простору над Кримом);
  • 2 авіаційні керовані ракети Х-59/69 (також із повітряного простору Криму);
  • 3 зенітні керовані ракети С-300 (пуск із окупованої частини Донецької області);
  • 62 ударні безпілотники (пуск із районів Приморсько-Ахтарськ та Курськ у Росії).

Українські Сили оборони, включно з авіацією, зенітно-ракетними військами, підрозділами радіоелектронної боротьби та мобільними вогневими групами, оперативно відбивали атаки.

Успіхи протиповітряної оборони

У ході бою протиповітряна оборона збила 41 ворожий ударний БпЛА над кількома областями України: Миколаївською, Одеською, Херсонською, Київською, Черкаською, Дніпропетровською, Сумською, Полтавською, Запорізькою та Донецькою. Ще 14 безпілотників було втрачено в різних регіонах України через активну роботу підрозділів радіоелектронної боротьби, імовірно через збої в системах управління.

Поточна ситуація

Станом на 11:00 бойові дії в повітряному просторі тривають. Спостерігається значна активність розвідувальних БпЛА на півночі та півдні України, а також кілька ворожих безпілотників, ймовірно ударних, залишаються в українському небі.

Внаслідок масованої атаки постраждали цивільні об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури в Одеській, Полтавській та Донецькій областях. Разом до перемоги!

НОВИНИ