Пошук
Close this search box.

Змова на теракт у Тель-Авіві: запобігано вибуху у вежах “Азріелі”

Фото: advisor.

Плани терористів та їх ідеологічна мотивація

10 жовтня ізраїльська поліція спільно з ШАБАК запобігли масштабному теракту, який готували п’ятеро ізраїльських арабів. Група планувала підірвати вежі “Азріелі” у Тель-Авіві за допомогою замінованого автомобіля. Терористи керувалися ідеологією Ісламської держави, що стало основою їхньої мотивації для нападу на власну країну. Про це повідомляє Vesty.

Створення терористичної групи

За даними слідства, змову очолили Махмуд Аззам та Ібрагім Шейх Юсеф, які створили терористичну осередок у місті Тайбе. Вони завербували трьох спільників – Саджда Масаурве, Абдаллу Барансі та Абеда аль-Каріма Барансі. Усі п’ятеро переглядали відеоматеріали з терактами в Сирії та обговорювали кількість вибухівки, необхідну для руйнування веж “Азріелі”.

Контакти з терористами за кордоном

Слідство встановило, що злочинці підтримували зв’язок з терористичними угрупованнями за кордоном і планували втекти з Ізраїлю до регіонів, контрольованих Ісламською державою. Проте завдяки злагодженій роботі ізраїльської поліції та ШАБАК плани терористів були зірвані.

Підвищення терористичної загрози

Поліція підкреслила, що йдеться про особливо небезпечну групу, яка мала на меті знищення власної держави та її громадян. У найближчі дні всім підозрюваним будуть висунуті звинувачення.

Зростання кількості терористичних атак

Останніми днями в Ізраїлі почастішали теракти, скоєні ізраїльськими арабами. 9 жовтня в місті Хадера терористичний акт здійснив мешканець Умм ель-Фахма, а 6 жовтня вибух на автовокзалі у Беер-Шеві організував мешканець бедуїнського поселення в Негеві. Це вказує на небезпечну тенденцію зростання радикальних настроїв серед ізраїльських арабів.

НОВИНИ