Пошук
Close this search box.

Джо Байден звинуватив Дональда Трампа у поширенні “лавини брехні” щодо управління ураганами в США

Джо Байден

Президент США Джо Байден різко розкритикував колишнього президента Дональда Трампа за поширення дезінформації про дії федерального уряду під час боротьби з наслідками ураганів “Хелен” та “Мілтон”. За повідомленням AFP, Байден заявив, що Трамп розпалює “лавину брехні”, що підриває довіру до зусиль з надання допомоги постраждалим.

На зустрічі в Білому домі, присвяченій урагану “Мілтон”, який очікувався у Флориді, Байден засудив “безвідповідальне і небезпечне поширення дезінформації”. Він наголосив, що такі твердження шкодять людям, які найбільше потребують допомоги.

Трамп та його прихильники, зокрема республіканці, звинуватили демократів у “крадіжці коштів” з федеральної агенції з надзвичайних ситуацій (FEMA) для фінансування програм для “нелегальних іммігрантів”. Байден назвав ці звинувачення “абсурдними” і “неправдивими”, підкресливши, що такі заяви не відповідають дійсності.

Окрім цього, Байден розкритикував ще більш екстравагантні заяви прихильниці Трампа, конгресвумен Марджорі Тейлор Грін, яка заявила, що федеральний уряд контролює погоду. “Це вже за межами абсурду”, — зазначив президент.

Віце-президентка Камала Гарріс також попередила, що ті, хто намагатиметься скористатися ураганом для підвищення цін на товари або послуги, будуть притягнуті до відповідальності.

Байден закликав громадян бути обережними та виконувати вказівки щодо евакуації перед ураганом “Мілтон”, який він назвав “бурею століття”. Через загрозу президент скасував заплановану поїздку до Німеччини та Анголи.

Ураган “Мілтон” вже вдарив по Флориді, залишивши понад 2,5 мільйона будинків без електроенергії та викликавши масштабні повені.

НОВИНИ