Пошук
Close this search box.

“Загроза зсередини: російські спецслужби готують дезінформацію проти українсько-турецьких військових відносин”

Фото: depositphotos.

Як повідомляє прес-служба Центру протидії дезінформації, російські спецслужби готують масштабну кампанію, спрямовану на дискредитацію військово-технічного співробітництва між Україною та Туреччиною. Згідно з отриманою інформацією, в середині жовтня через пропагандистський канал Russia Today планується оприлюднення серії дезінформаційних матеріалів.

Стратегія дезінформації

Дезінформаційна кампанія, що запланована російськими спецслужбами, передбачає заяви про нібито таємну торгівлю зброєю між Україною та Туреччиною. Зокрема, пропагандисти звинувачуватимуть українського Міністра оборони у налагодженні поставок озброєння до Туреччини без відома Сполучених Штатів. Вони стверджуватимуть, що для перевезення зброї використовуються літаки, які, доставляючи військову техніку з Туреччини до України, зворотнім рейсом начебто перевозять списану та трофейну зброю.

Мета кампанії

Основна мета цієї дезінформаційної кампанії полягає в дискредитації військово-політичного керівництва України. Російські спецслужби намагаються зруйнувати довіру між Україною та її союзниками, намагаючись змусити їх поставитись до українських урядових структур з недовірою. В умовах війни, що триває, такі дії можуть суттєво підірвати міжнародну підтримку України, яка є критично важливою для протистояння агресії рф.

В умовах інформаційної війни надзвичайно важливо не піддаватися на маніпуляції та дезінформацію. Належна реакція з боку українських та міжнародних структур на подібні заяви може допомогти зберегти репутацію країни на світовій арені та підтримати військово-технічне співробітництво з Туреччиною. Відповідальність за інформаційний фронт лежить на кожному з нас – не дайте ворогу ввести себе в оману.

НОВИНИ