Пошук
Close this search box.

ЗСУ завдали вісім ударів по окупантах: знищено два пункти управління, артсистему та вертоліт

зсу

Минулої доби на фронті відбулося 169 бойових зіткнень між Силами оборони України та російськими окупаційними військами. Про це 11 жовтня повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Авіація, ракетні війська та артилерія ЗСУ провели низку успішних операцій, зокрема завдали вісім ударів по районах скупчення живої сили і техніки ворога. Знищено два пункти управління, одну артилерійську систему, вертоліт та базу з паливно-мастильними матеріалами.

Російські війська не залишають спроб посилити тиск на позиції українських підрозділів. За останню добу ворог здійснив шість ракетних ударів, випустивши 17 ракет, провів 71 авіаційний удар та понад 4600 артилерійських обстрілів, зокрема з реактивних систем залпового вогню.

На Харківському напрямку тривають запеклі бої. П’ять зіткнень зафіксовано в районах Вовчанська та Тихого. На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 14 атак, зокрема в районах Синьківки, Лозової та Новоселівки.

Найбільш напруженою залишається ситуація на Лиманському напрямку, де зафіксовано 30 атак противника. Сили оборони героїчно стримують росіян у районах Дружелюбівки, Греківки та Серебрянського лісу.

На інших напрямках ворог продовжує атаки, проте наші війська успішно їх відбивають. Зокрема, на Покровському напрямку було відбито 24 атаки, а на Придніпровському — п’ять.

Оперативна обстановка на Волинському та Поліському напрямках залишається стабільною, ознак формування наступальних угруповань ворога не зафіксовано. На кордоні з Чернігівщиною та Сумщиною росіяни продовжують обстріли українських населених пунктів, активно використовуючи авіацію.

Українські військові продовжують операцію на території Курської області, завдаючи втрат російським силам.

НОВИНИ