Пошук
Close this search box.

Флорида підраховує збитки від урагану Мілтон на тлі політичної бурі

ураган Мілтон.Фото: з відкритих джерел

Масштаб руйнувань

У Флориді триває ліквідація наслідків урагану Мілтон, що призвів до загибелі щонайменше 16 осіб. Згідно з даними місцевих властей, у п’ятницю рятувальні служби займалися очищенням від повалених дерев і відновленням електропостачання в постраждалих районах. Ураган, який виявився одним з найпотужніших в історії, завдав значної шкоди, а аналітики оцінюють, що загальні збитки можуть сягати до 100 мільярдів доларів для страховиків.Про це повідомило видання Reuters.

Свідчення очевидців

Мешканці західного Санкт-Петербурга, такі як 25-річний Чейз Пірс, свідчили про жахливі моменти під час буревію. «Це відкриває вам очі на те, що може зробити мати-природа», — коментує він, згадуючи, як спостерігав за вибухами трансформаторів та падінням ліній електропередач.

Політичні ігри

Поки Флорида намагається оговтатися від руйнівного впливу урагану, політична обстановка загострюється. Колишній президент Дональд Трамп, який зараз програє у передвиборчих опитуваннях віце-президентці Демократичної партії Камалі Гарріс, не стримує критики на адресу федерального уряду. Він заявив, що адміністрація не забезпечила належної допомоги постраждалим, зокрема в Північній Кароліні, яка також зазнала шкоди від урагану Хелен. «Федеральний уряд не виконав своїх обов’язків», — підкреслив Трамп у своїй заяві.

Віце-президентка Гарріс відповіла на критику, зазначивши, що Трамп спекулює на людських трагедіях. «На жаль, ми спостерігаємо за політичними іграми, які не допомагають людям, що потерпають від наслідків урагану», — сказала вона під час виступу.

Фото: slovoidilo.

Проблеми з відновленням

У той час, як адміністрація Байдена обіцяє федеральну підтримку, місцеві чиновники попереджають, що відновлення може зайняти тижні або навіть місяці. Губернатор Флориди Рон ДеСантіс відзначив, що, хоча штат уникнув найгіршого сценарію, збитки все ще є значними. За даними PowerOutage.us, приблизно 2,75 мільйона будинків і підприємств залишилися без електрики, а в деяких регіонах люди чекають відновлення електропостачання після урагану Хелен.

Флорида зіткнулася з подвоєною катастрофою: ураган Мілтон та політичні ігри, які супроводжують цю трагедію. Місцеві мешканці і рятувальники працюють над відновленням, але виклики, з якими вони стикаються, є величезними. Тим часом політичні дебати про відновлення та підтримку тривають, намагаючись не забувати про людей, які страждають від наслідків стихії.

НОВИНИ