Пошук
Close this search box.

Іран оголосив про виявлення тіла генерала, убитого Ізраїлем у Лівані

Фото: Morteza Nikoubazl/NurPhoto/Shutterstock Editorial 

Іран у п’ятницю підтвердив, що знайшов тіло генерала Аббаса Нілфорушана, який був убитий наприкінці вересня внаслідок ізраїльського удару в Лівані разом із лідером проіранського ліванського руху «Хезболла» Хасаном Насраллою, повідомляє AFP.

“Тіло мученика Аббаса Нілфорушана було виявлено завдяки постійним зусиллям”, – йдеться у заяві Корпусу вартових Ісламської революції, ідеологічної армії Ірану. Дату репатріації тіла та церемонію похорону буде оголошено пізніше.

Нілфорушан, один із ключових командувачів елітної сили «Кудс» Корпусу вартових революції, загинув 27 вересня на півдні Бейрута під час ізраїльського авіаудару, який також убив Насраллу.

1 жовтня Корпус вартових революції оголосив про запуск близько 200 балістичних ракет по Ізраїлю в рамках помсти за вбивство Нілфорушана, Насралли та лідера палестинського руху ХАМАС Ісмаїла Ханії. У відповідь Ізраїль пообіцяв завдати «смертельного, точного і несподіваного» удару.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант запевнив, що Ізраїль готовий до рішучих дій у відповідь, тоді як Тегеран заявив, що він також готовий до подальшої ескалації.

НОВИНИ