Пошук
Close this search box.

Ллойд Остін закликав до дипломатичного врегулювання конфлікту в Лівані

Міністр оборони США Ллойд Остін .Фото: armyinform.

Міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову з міністром оборони Ізраїлю Йоавом Галантом, під час якої висловив глибоке занепокоєння щодо загострення ситуації в Лівані. Особливо Остін підкреслив небезпеку для миротворців ООН (ЮНІФІЛ) у Накурі після обстрілів, а також повідомлення про загибель двох військовослужбовців ліванської армії. Про це повідомляє israelinfo.

Остін наголосив на важливості забезпечення безпеки як для військових контингенту ООН на півдні Лівану, так і для Ліванської національної армії. Вашингтон вже тривалий час підтримує ліванську армію, надаючи їй зброю і фінансову допомогу, вбачаючи в ній єдину стабільну інституцію в країні та важливу противагу «Хізбаллі», попри те, що значна частина її складу складається з шиїтів.

Водночас, лідери Франції, Італії та Іспанії висловили рішучий протест проти атак на миротворців, наголосивши, що ці дії не можуть бути виправдані. Ізраїльська армія (ЦАХАЛ) заявила, що під прикриттям баз ЮНІФІЛ діють бойовики «Хізбалли», створюючи загрозу для безпеки ізраїльських солдатів.

Ллойд Остін закликав Ізраїль якомога швидше перейти від військових дій до дипломатичних зусиль задля врегулювання конфлікту в Лівані. Також він звернув увагу на погіршення гуманітарної ситуації в секторі Гази та наголосив на необхідності змінити підхід до вирішення цього питання.