Пошук
Close this search box.

Залізнична катастрофа в Єгипті: одна людина загинула, 21 постраждалий

Фото: depositphotos.

КАЇР. У неділю в південній частині Єгипту сталася чергова залізнична аварія, яка забрала життя щонайменше однієї людини та спричинила травмування понад 20 осіб. Про це повідомляє abcnews. За інформацією місцевої влади, локомотив зіткнувся з хвостом пасажирського потяга, який прямував до Каїра.

Аварія сталася в провінції Мінья, на відстані близько 270 кілометрів на південь від столиці Єгипту. В результаті зіткнення два вагони зійшли з рейок та впали в річку, що протікає неподалік. Причини інциденту наразі встановлюються, однак аварії на залізничних шляхах в Єгипті не є рідкістю через застарілу інфраструктуру.

На оприлюднених кадрах видно, як два вагони потяга частково занурені у воду. За даними Міністерства охорони здоров’я, 21 постраждалого було доставлено до лікарень. Згодом 19 осіб виписали після надання медичної допомоги.

Це вже друга залізнична аварія в країні за останній місяць. У вересні в місті на дельті Нілу сталося зіткнення двох пасажирських потягів, в результаті якого загинуло троє людей.

Єгипетська влада останніми роками ініціювала реформи залізничної системи. Президент Абдель Фаттах ас-Сісі заявив, що для модернізації занедбаних залізниць потрібно близько 250 мільярдів єгипетських фунтів (близько 8,13 мільярда доларів).

НОВИНИ