Пошук
Close this search box.

374-й день війни “Залізні мечі”: Хронологія подій

Фото: depositphotos

Понеділок, 14 жовтня 2024 року, 374-й день війни “Залізні мечі”. Збройні сили Ізраїлю (ЦАХАЛ) продовжують масштабні операції проти терористичних угруповань у Газі, Юдеї, Самарії, Лівані та Сирії. Війна, що почалася 7 жовтня 2023 року, триває. Про це повідомляє newsru.co.il.

ЦАХАЛ активізував наземні операції в Лівані, а також завдав потужних ударів по цілях на ліванській території з повітря. У відповідь терористичне угруповання “Хізбалла” продовжує ракетні обстріли та атаки безпілотниками. У Газі та на Західному березі ізраїльські сили також ведуть активні бойові дії.

Хронологія подій 14 жовтня 2024 року:

09:00
Сигнал тривоги прозвучав у районах Хайфи, Кір’ят-Хаїма, Кір’ят-Яма, Нешера та інших населених пунктах Хайфської затоки. ЦАХАЛ повідомив про запуск близько десяти ракет з Лівану, більшість з яких перехоплені. Деякі ракети впали на незабудованій території.

Також стало відомо, що в неділю, 13 жовтня, в результаті боїв на півдні Лівану був тяжко поранений резервіст бригади “Олександроні”, а під час операції на півдні сектора Гази – боєць 401-ї бронетанкової бригади. Станом на ранок понад 50 військових ЦАХАЛу залишаються у лікарнях після атаки “Хізбалли” на базу “Голані”.

08:00
Опубліковані імена чотирьох загиблих солдатів бригади “Голані”, які стали жертвами атаки безпілотника біля Біньямини. Серед них: сержант Омрі Тамарі, 19 років, сержант Йосеф Хіеб, 19 років, сержант Йоав Агмон, 19 років, сержант Алон Амітай, 19 років.

Сигнал тривоги знову пролунала біля Кір’ят-Шмони через ракетний обстріл. У Газі сили ЦАХАЛу проводять операцію в районі Аль-Фахура в Байт-Лахії.

07:00
У Хайфі чутно сирени “Цева пеклом”. Повідомляється про запуск однієї ракети, яка впала на відкритій місцевості.

Артилерія ЦАХАЛу обстрілює цілі в Джабалії, на півночі сектора Гази.

06:00
Іракське угруповання “Ісламський опір” заявило про атаку безпілотником у долині річки Йордан. Про пошкодження об’єктів або жертв не повідомлялося.

05:00
Зіткнення в районі Джабалії на півночі Гази тривають. Ізраїльські сили здійснюють обшуки та затримання підозрюваних у Тубасі та Балаті, на схід від Шхема.

04:00
ВПС ЦАХАЛу завдали удару поблизу лікарні “Камаль Адуан” на півночі Гази. У відповідь у кількох населених пунктах Західного берега проводяться операції із затримання.

03:00
У селі Байт-Фаджар на південь від Бейт-Лехема затримано підозрюваного. Артилерія ЦАХАЛу продовжує обстрілювати північні частини сектора Гази.

02:00
ЦАХАЛ здійснює рейди у Джабі та Дір аль-Балаху. Внаслідок авіаудару поблизу лікарні “Шухада Аль-Акса” в Газі загинуло чотири людини, імовірно терористи. Були зафіксовані вторинні вибухи на місці атаки.

01:00
Авіаудар по командному центру ХАМАСу в Дір аль-Балаху, що діяв у колишній лікарні. Унаслідок удару було знищено велику кількість боєприпасів, які вибухнули на території комплексу.

00:00
ЦАХАЛ розпочав нову операцію в селі Набі Салах на Західному березі. У Лівані було завдано авіаударів по району Аль-Хіам. У секторі Гази внаслідок удару загинули щонайменше 19 осіб.

У ході бойових дій протягом останніх днів продовжуються обстріли з території Лівану та сектора Гази, хоча вночі вони переважно припиняються.

НОВИНИ