Пошук
Close this search box.

Талібан знову забороняє зображення живих істот у ЗМІ Афганістану

Талібан

Талібан, який контролює Афганістан, оголосив у понеділок про поступову заборону публікації зображень живих істот у медіа. Представники влади підтвердили, що журналісти з кількох провінцій уже отримали відповідні попередження. Про це повідомляє агентство France Presse.

«Закон діятиме на всій території Афганістану та впроваджуватиметься поступово», — заявив Саїфул Іслам Хайбер, речник Міністерства з питань пропагування доброчесності та запобігання порокам. Він пояснив, що публікація зображень живих істот суперечить нормам ісламського права (шаріату).

Ця заява прозвучала після того, як цього літа влада ухвалили новий закон, що складається з 35 статей, спрямованих на «пропагування доброчесності та запобігання порокам» серед населення відповідно до шаріату, який було впроваджено після повернення талібів до влади в 2021 році.

Закон передбачає низку обмежень для медіа, зокрема заборону публікації зображень живих істот, контенту, який суперечить шаріату та релігії, або ж принижує мусульман.

Втім, багато положень цього закону наразі не виконуються суворо, а самі талібанські органи продовжують регулярно публікувати фотографії людей у соціальних мережах. Варто зазначити, що заборона на зображення живих істот вже діяла в Афганістані в період між 1996 і 2001 роками, коли таліби також перебували при владі.

НОВИНИ