Пошук
Close this search box.

Оперативна ситуація на фронті: російське вторгнення станом на 14 жовтня 2024 року

Фото: Генштаб ЗСУ

Сили оборони України успішно стримують наступ російських окупантів, які продовжують завдавати руйнівних ударів по українських містах та селах. Станом на сьогодні відбулося 107 бойових зіткнень. Військові України вживають всіх необхідних заходів, щоб не допустити просування ворога вглиб території нашої держави. Про це повідомили в прес-центрі Генерального штабу Збройних сил України.

Ситуація на Сумщині

На Сумщині під вогнем російської артилерії та мінометів опинилися громади Басівки та Миропілля. Окрім цього, ворог завдав авіаударів у районах населених пунктів Рев’якіне, Будівельне та Соснівка, скинувши десять керованих авіаційних бомб (КАБ).

Харківський та Куп’янський напрямки

На Харківському напрямку росіяни скинули дві КАБ на Гарбузі. В свою чергу, на Куп’янському напрямку противник здійснив 16 атак на позиції Сил оборони у районах Синьківки, Степової Новоселівки, Колісниківки, Лозової та Вишневого. Чотирнадцять боєзіткнень ще тривають. Також ворожа авіація завдала ударів по Новоосиновому та Ківшарівці, використовуючи вісьмома КАБами.

Лиманський та Сіверський напрямки

На Лиманському напрямку загарбники здійснили 21 атаку на позиції українських військ поблизу населених пунктів Новоєгорівка, Греківка, Невське, Терні, Ямполівка, Торське та Зарічне. Одинадцять боїв завершились, але десять ще тривають. Українські воїни стійко тримають оборону та завдають ворогу втрат.

На Сіверському напрямку війська окупантів намагаються прорвати нашу оборону біля Верхньокам’янського. Два боєзіткнення завершились без успіху для супротивника.

Краматорський та Торецький напрямки

На Краматорському напрямку від початку доби українські підрозділи відбили одну атаку російських загарбників поблизу Оріхово-Василівки, ще два ворожі штурми тривають. На Торецькому напрямку ворог проводить три штурмові дії у районі Щербинівки, використовуючи авіацію — по Торецьку було скинуто КАБ.

Покровський та Курахівський напрямки

На Покровському напрямку російські загарбники здійснили 18 спроб витіснити українських захисників з займаних позицій у районах Миролюбівки, Проміню, Мирнограда, Лисівки, Селідового, Воздвиженки, Новоторецька та Новогродівки. Сили оборони успішно стримують натиск та відбили 12 атак супротивника, шість боєзіткнень ще тривають.

У Курахівському напрямку ворожі війська атакували 29 разів у районах населених пунктів Ізмайлівка, Гірник, Зоряне, Курахівка, Цукурині, Новодмитрівка, Новоселидівка, Антонівка, Костянтинівка, Катеринівка та Водяни. 18 спроб окупантів просунутися вперед вже відбито, а також було скинуто авіабомбу на Іллінку.

Дії ворога на інших напрямках

На Времівському та Гуляйпільському напрямках ворог не проводив наступальних дій, але завдав ударів по Новодарівці близько 60 НАРів. На Оріхівському напрямку окупаційні війська двічі штурмували позиції Сил оборони поблизу Малої Токмачки та Новоданилівки, одне боєзіткнення триває.

На Придніпровському напрямку противник зазнав поразки, двічі атакуючи оборонні рубежі українців. На решті напрямків ситуація залишається без суттєвих змін.

Операція в Курській області

Триває операція в Курській області, де авіація ворога продовжує завдавати ударів по власних селах і містах. Від початку доби російські літаки нанесли шість ударів дев’ятьма КАБами по своїй території.

Підтримуйте Збройні Сили України!

Разом ми переможемо! Слава Україні!

НОВИНИ