Пошук
Close this search box.

375-й день війни: ЦАХАЛ атакує цілі в Газі та Лівані. Хронологія подій

Фото: agenzianova.com

Вівторок, 15 жовтня 2024 року. На 375-й день війни “Залізні мечі”, що розпочалася 7 жовтня 2023 року, ізраїльська армія продовжує операції проти терористичних угруповань у секторі Гази, Юдеї та Самарії, Лівані та Сирії. Про це повідомляє newsru.co.il.

ЦАХАЛ у Лівані та Газі

ЦАХАЛ активно діє на території Лівану: авіація завдає ударів по об’єктах терористів, тоді як “Хезболла” не припиняє обстріли ракетами і атаки з безпілотників. У секторі Гази ізраїльські війська атакують військові об’єкти ХАМАСу, а також ведуть активні дії в Юдеї та Самарії.

Хронологія подій 15 жовтня 2024 року:

10:00
У Дженіні та Кабатії підрозділи спецназу “Дувдеван”, розвідбатальйон “Харув” і погранична поліція ЦАХАЛу ліквідували двох терористів. Також затримано трьох підозрюваних у терористичній діяльності, ще 20 осіб заарештовано в ході нічних операцій. Конфісковано вогнепальну зброю, включаючи автоматичні гвинтівки.

09:00
У Кир’ят-Шмоні та навколишніх селищах пролунали сигнали тривоги “Цева адом”. Зафіксовано ракетний обстріл з території Лівану. Ліванські ЗМІ повідомляють, що ЦАХАЛ завдав удару по об’єктах поблизу пагорбів Ауїда на півдні Лівану.

08:00
Артилерія ЦАХАЛу обстрілює цілі в районах Тайбех, Дір-Сар’ян та Раб-Тілайна на півдні Лівану.

07:00
Сирени тривоги пролунали в районі Хайфи та на південь від неї, зокрема в Кейсарії, Зіхрон-Яакові та Пардес-Хані. За даними ЦАХАЛу, дві ракети, запущені з Лівану, були успішно перехоплені. Війська продовжують масштабні атаки по цілях у Газі, зокрема на півночі, де ліквідовано кілька груп бойовиків, що обстрілювали ізраїльських солдатів.

06:00
Продовжуються удари по району Джабалії, де сили 162-ї дивізії знищили групу терористів ХАМАСу, а також пускову установку ракет. За добу в Лівані ЦАХАЛ атакував близько 200 цілей, ліквідувавши десятки бойовиків.

05:00
Знову тривога в Кир’ят-Шмоні, йде ракетний обстріл з Лівану. У секторі Гази загинули понад 30 осіб, повідомляє Міністерство охорони здоров’я Гази.

04:00
Війська ЦАХАЛу провели операції в кількох населених пунктах Західного берега, зокрема в Акабі та Байті. У Шхемі йдуть бої, затримано кілька підозрюваних.

03:00
У секторі Гази завдано удару по Нусейрату, загинуло п’ятеро людей – члени однієї родини. В іншій атаці на півдні Гази, поблизу Хан-Юніса, вбито 10 бойовиків.

02:00
Телебачення “Аль-Маядін”, асоційоване з “Хезболлою”, повідомляє про чотири авіаудари ЦАХАЛу біля Баальбека. Ізраїль продовжує масовані авіаудари по цілях у Таль аль-Хаві, на південному заході міста Гази.

01:00
Сирени лунали в поселеннях Маргаліот і Штула на кордоні з Ліваном. Паралельно в Газі ЦАХАЛ завдав ударів по об’єктах терористичної інфраструктури.

00:00
Військово-повітряні сили Ізраїлю продовжують удари по південних районах Лівану та ключових цілях у Набатії.

Підсумок дня:

ЦАХАЛ продовжує операції на всіх фронтах – від північних кордонів Лівану до південного сектору Гази, демонструючи високий рівень координації та точності в ударах по ключових об’єктах терористів.

НОВИНИ