Пошук
Close this search box.

Емір Катару звинуватив Ізраїль у розширенні агресії на нові території

Емір Катару, Шейх Тамім бін Хамад Аль Тані.Фото: Reuters

Емір Катару, шейх Тамім бін Хамад Аль Тані, виступив із новими звинуваченнями на адресу Ізраїлю, заявивши, що ізраїльська сторона свідомо поширює свою військову агресію на Юдею, Самарію та Ліван. Як повідомляє Cursorinfo, Катар, який відіграє важливу роль посередника у спробах досягнення перемир’я та домовленостей щодо заручників у секторі Газа, різко засуджує дії Ізраїлю.

Під час відкриття засідання Шури, консультативної ради Катару в Досі, Аль Тані зазначив: «Найпростіший і найбезпечніший спосіб зупинити ескалацію на кордоні з Ліваном — це негайно припинити війну в Газі». За словами еміра, руйнування і насильство не здатні придушити палестинський народ, який бореться за свої законні права.

Емір також підкреслив, що продовження воєнних дій в регіоні, включаючи активні бойові дії в Лівані, є частиною заздалегідь спланованої стратегії Ізраїлю. Він закликав міжнародну спільноту докласти зусиль для швидкого припинення конфлікту, наголосивши на необхідності зупинити насильство для забезпечення довготривалого миру.

НОВИНИ