Пошук
Close this search box.

Нетаньягу: Ізраїль ухвалить рішення щодо відповіді на удар Ірану з огляду на власні інтереси

прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху

прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу Фото: Depositphotos

Ізраїльський уряд врахує позицію Сполучених Штатів, проте остаточне рішення щодо відповіді на ракетний удар Ірану ухвалюватиме виходячи з національних інтересів. Про це заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу у вівторок, повідомляє Reuters.

“Ми прислухаємося до думки США, але ухвалюватимемо фінальні рішення з огляду на наші національні інтереси”, — сказав Нетаньягу.

Ця заява з’явилася після того, як ізраїльські медіа почали активно обговорювати публікацію у Washington Post. За даними видання, прем’єр-міністр Ізраїлю повідомив президента США Джо Байдена про намір завдати ударів по військових об’єктах Ірану, але не по нафтових або ядерних об’єктах.

Washington Post зазначає, що Нетаньягу готує “обмежену відповідь” на ракетний обстріл з боку Ірану, що стався два тижні тому.

Наростають побоювання, що на Близькому Сході може спалахнути масштабна війна через загострення між Ізраїлем та Іраном. Неясність залишається щодо того, як Ізраїль відповість на обстріли, коли 1 жовтня Іран випустив сотні балістичних ракет по території Ізраїлю.

Президент Байден чітко висловив свою позицію, що він не підтримує ізраїльські удари по ядерних об’єктах Ірану, оскільки це може призвести до нової ескалації та втягнути США в конфлікт.

Зазначається, що атака на нафтові об’єкти Ірану може спричинити зростання світових цін на енергоносії.

Крім того, Ізраїль повідомив США, що планує завершити свої військові операції проти угруповання “Хезболла” в Лівані впродовж найближчих тижнів, йдеться у публікації Washington Post.

НОВИНИ