Пошук
Close this search box.

Скандал навколо Amazon: топ-менеджер відкрито підтримала антиізраїльські настрої

Старша віце-президентка веб-послуг компанії Amazon, доктор Руба Борно.Фото: algemeiner.

Старша віце-президентка веб-послуг компанії Amazon, доктор Руба Борно, стала фігуранткою скандалу після публікації корпоративного відео, що анонсує важливу конференцію, заплановану на грудень у Лас-Вегасі. Увагу громадськості привернув її кулон із картою Ізраїлю, де замість зірки Давида було зображення палестинського прапора. Цей жест сприйняли як підтримку зашифрованого послання “Від ріки до моря, Палестина буде вільною”, що містить заклик до знищення ізраїльської держави та геноциду євреїв. Про це повідомив 9 канал Ізраїлю.

Доктор Борно, яка є палестинською біженкою, розповіла, що її родина втекла з Кувейту у 1990 році, залишивши все своє майно. За її словами, їм було надано всього три дні на те, щоб виїхати до США. Протягом короткого часу після виходу відео соцмережі заполонили гнівні коментарі. Люди почали скасовувати свої підписки на Amazon і закликали інших чинити так само, вимагаючи звільнення Борно.

У відповідь на цей резонанс компанія Amazon видалила відео, зазначивши, що воно “не мало на увазі політичної заяви”, але вони вирішили його прибрати з мережі. Компанія пообіцяла опублікувати новий матеріал найближчим часом.

Цей скандал став продовженням іншого інциденту, коли компанія Amazon не відреагувала на викрадення своїм співробітником, інженером Сашею Труфановим, терористами ХАМАС. 7 жовтня терористи вбили його батька і викрали близьких. Наприкінці листопада вдалося обміняти всіх членів родини, крім самого Саші, на палестинських ув’язнених. Однак компанія не зробила жодної заяви на його захист, що викликало ще більше невдоволення.

Ця ситуація ставить під сумнів етичні стандарти великих корпорацій і їхню відповідальність перед суспільством. У часи напруженості та конфліктів, важливо пам’ятати про вплив, який можуть мати публічні особи на громадську думку. Виникає питання: чи можуть великі компанії і їх керівники залишатися нейтральними у важливих соціальних питаннях?

НОВИНИ