Пошук
Close this search box.

В Одесі затримали злочинців, які вимагали у юнака 20 тисяч доларів

Фото: Національна поліція України.

У Одесі правоохоронці успішно затримали групу зловмисників, які вимагали у 19-річного хлопця 20 тисяч доларів за фіктивний борг. Двоє чоловіків, віком 28 років, отримали підозру у вимаганні та наразі перебувають під вартою. Про це повідомляє видання “Судова-юридична газета”.

Злочинці, використовуючи психологічний тиск, переконали юнака, що він нібито заборгував їхній знайомій. Під загрозою фізичної розправи, демонструючи пістолет та ніж, вони змусили його передати 100 доларів під час зустрічі в ресторані.

Оскільки потерпілий не мав ніяких боргових зобов’язань і не знав зловмисників, він вирішив звернутися до правоохоронців. Поліція та Служба безпеки України (СБУ) провели спільну спецоперацію, в результаті якої затримали злочинців, коли ті намагалися отримати ще 19 тисяч доларів у домі потерпілого.

Під час обшуків у зловмисників та в їхній орендованій квартирі були вилучені предмети, що підтверджують їхню провину: пістолет, схожий на стартовий, ніж, мобільні телефони та готівка, отримана від потерпілого. Начальник слідства Олег Зощук повідомив, що зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна за вимагання з погрозами в умовах воєнного стану.

НОВИНИ