Пошук
Close this search box.

Кремль відреагував на “план перемоги” Зеленського: Київ має “прокинутися” і зрозуміти безглуздість своєї політики

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков Фото: Сергій Бобильов/ ТАСС

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков Фото: Сергій Бобильов/ ТАСС

У середу Кремль заявив, що зарано коментувати деталі “плану перемоги”, представленого президентом України Володимиром Зеленським, але застеріг, що Києву слід “прокинутися від свого сп’яніння” та усвідомити марність обраного курсу, повідомляє Reuters.

Зеленський у середу озвучив свій “план перемоги”, який складається з п’яти пунктів. Серед них ключовими є безумовне запрошення України до НАТО та створення стратегічного пакету ненуклеарного стримування для захисту країни.

Звертаючись до парламенту, український президент заявив, що, за умови негайної реалізації його плану, війна з Росією може завершитися вже наступного року.

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков, реагуючи на ці заяви, назвав план Зеленського “ймовірно, замаскованим американським планом”, головна мета якого — використати Україну як інструмент для боротьби з Росією “до останнього українця”.

“Однак може існувати й інший план, справді мирний: щоб київський режим усвідомив безглуздість своєї політики, прокинувся від сп’яніння і зрозумів справжні причини цього конфлікту,” — додав Пєсков.

Кремль також наголосив на своєму жорсткому неприйнятті будь-яких спроб України приєднатися до НАТО.

Вашингтон, який надав Україні зброю та допомогу на мільярди доларів, заявив, що рішення про майбутні відносини з Росією залишається за Києвом.

НОВИНИ