Пошук
Close this search box.

Кремль натякає на труднощі Європи в мобілізації оборонної промисловості для допомоги Україні

Дмитро Пєсков

Дмитро Пєсков. Фото: Євгенія Новоженіна / Reuters

Кремль заявив у середу, що багато європейських країн починають стикатися з труднощами у мобілізації своїх оборонних галузей для підтримки України, повідомляє Reuters.

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання щодо військових промисловостей Франції та Німеччини, не назвав конкретних країн та не уточнив, чому чи як саме вони зазнають труднощів. Нещодавно президент Франції Еммануель Макрон повідомив, що постачання зброї для України триває, а канцлер Німеччини Олаф Шольц оголосив про надання військової допомоги на 1,4 мільярда євро для Києва до кінця 2024 року.

Втім, Пєсков натякнув на наявність проблем.

“Ця мобілізація можливостей для примарних цілей суперечить економічним інтересам цих країн, і, очевидно, їхні можливості не розраховані на такі зусилля,” — заявив Пєсков журналістам. “З часом, ми сподіваємося, усвідомлення непотрібності таких витрат стане більш чітким і пошириться серед дедалі більшої кількості політиків у цих країнах.”

Кремль продовжує критикувати підтримку України з боку Заходу, намагаючись переконати європейські країни переглянути свою політику військової допомоги.

НОВИНИ