Пошук
Close this search box.

США розгортають THAAD в Ізраїлі, але не для України-Пентагон

протиракетний комплекс THAAD в Ізраїлі,Фото: ukrinform.

Сполучені Штати найближчим часом розгорнуть систему протиракетної оборони середньої дальності THAAD в Ізраїлі разом з американським персоналом. Однак, за словами Пентагону, ця система не буде розміщена в Європі і не використовуватиметься для захисту України. Про це повідомляє cursorinfo.

На брифінгу речниця Пентагону Сабріна Сінгх пояснила, що ситуація в Україні та на Близькому Сході кардинально відрізняється, як і зобов’язання США перед цими країнами. Незважаючи на ці відмінності, американська влада продовжує надавати критично важливу підтримку обом державам відповідно до їхніх оборонних потреб.

Сінгх також підтвердила, що президент США Джо Байден наголошував на постійній допомозі Україні, підкреслюючи, що підтримка триватиме стільки, скільки буде потрібно для її захисту. Важливим елементом цього процесу залишається співпраця з Конгресом, що забезпечує своєчасне та стабільне постачання військової допомоги Києву.

Варто зазначити, що раніше TimeUkraineIsrael повідомляв про прибуття системи THAAD до Ізраїлю, підкреслюючи її стратегічне значення для оборони регіону.

НОВИНИ