Пошук
Close this search box.

ЦАХАЛ заявив про ліквідацію лідера ХАМАС Ях’ї Сінвара: опубліковано відео

Ізраїльські військові опублікували відео з дрону, де видно Сінвара в пошкодженій будівлі перед його смертю. Фото: Відеозапис

Ізраїльські військові опублікували відео з дрону, де видно Сінвара в пошкодженій будівлі перед його смертю. Фото: Відеозапис

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) оприлюднила відеоматеріали, які, за їхніми словами, документують останні моменти життя лідера ХАМАС Ях’ї Сінвара перед його ліквідацією. Про це повідомляє CNN із посиланням на речника ізраїльської армії Даніеля Хагарі.

Згідно з оприлюдненим відео, знятим з дрона, Сінвар знаходився в пошкодженій будівлі. Він сидів нерухомо на стільці, однак, за словами ізраїльських військових, дивився в бік дрона. Обличчя Сінвара на відео було закрите, і як стверджує Хагарі, лідер ХАМАС отримав поранення в руку.

Також на кадрах видно, як невідома людина тримає предмет, який ЦАХАЛ ідентифікував як шматок дерева, що був кинутий у напрямку безпілотника.

Після удару ізраїльського танка по будівлі, де перебував Сінвар, дрон зафіксував його тіло серед уламків. Лише після того, як ізраїльські солдати зайшли на місце події, вони остаточно ідентифікували загиблого як лідера ХАМАС.

Ліквідація Сінвара стала важливою віхою для Ізраїлю у війні проти терористичної організації ХАМАС, яка керує Сектором Газа.

НОВИНИ