Пошук
Close this search box.

378-й день війни “Залізні мечі”: Хронологія подій

Фото: ТСН.ua

18 жовтня 2024 року, війна “Залізні мечі” триває 378 днів. Ізраїль продовжує активні військові операції проти терористичних угруповань у секторі Газа, на Західному березі, в Лівані та Сирії. Після підтвердження ліквідації лідера ХАМАСа Ях’я Сінуара ізраїльські сили завдають нових ударів по терористичних цілях. Про це повідомляє newsru.co.il.

Бойові дії в Лівані та Газі

ЦАХАЛ продовжує операції на півдні Лівану. Ізраїльські ВПС завдають авіаударів по ліванській території у відповідь на безперервні ракетні обстріли і атаки безпілотників з боку “Хезболли”. Одночасно ЦАХАЛ проводить наземні та повітряні операції в секторі Газа, знищуючи об’єкти терористів.

Хронологія подій: 18 жовтня 2024 року:

10:00
Тривога “Цева адом” пролунала на півночі Голанських висот у поселеннях Шааль, Рамат-Трамп і Мацок Орвім. Ізраїльські військові повідомили про запуск ракети з території Лівану, яка впала на відкритій місцевості на півночі Ізраїлю, проте тривога не активувалася. У цей же час були перехоплені підозрілі повітряні цілі, ймовірно БПЛА, біля Рош а-Нікри та в Західній Галілеї.

09:00
Тривога пролунала в районі Рош а-Нікри та у прикордонних з Ліваном селах Яара, Ейлон і Ідміт. Артилерія ЦАХАЛа обстрілює позиції “Хезболли” в Марун ар-Расі та Яруні на півдні Лівану.

08:00
За інформацією з Гази, ЦАХАЛ активно діє у північних районах сектора, зокрема в Джабалії та Зайтуні, а також на півдні в районі Аль-Мавасі біля Рафаха. Артилерія Ізраїлю також обстрілює позиції в південних районах Лівану. ВПС ЦАХАЛу завдають ударів по цілях у Ансарі та Ад-Дуайрі біля Набатії.

07:00
Важливою подією дня стала ліквідація польового командира “Хезболли” Мухаммада Хасіна Рімаля, який керував діями терористів в комплексі Ат-Тайбе. Підрозділи ЦАХАЛу виявили значні запаси озброєння, включаючи ракети “Буркан”.

06:00
У Ейлаті та Ейлоті пролунали тривоги, які згодом були визнані помилковими.

05:00
Артилерія ЦАХАЛу завдала ударів по цілях у Зайтуні та Джабалії на півночі сектора Газа. Ізраїльські ВПС також атакували будинки, пов’язані з терористичними угрупованнями.

04:00
Ліванські джерела повідомляють про зростання кількості загиблих у Лівані до 2412 осіб унаслідок ізраїльських ударів.

03:00
ЦАХАЛ проводить операції у Тубасі, Калькілії та Єрихоні, затримуючи підозрюваних у терористичній діяльності.

02:00 – 00:00
У центрі сектора Газа ізраїльські ВМС обстріляли цілі в Нусейраті, а авіація завдала ударів по будинках терористів у Шаті на заході Гази.
Ізраїль продовжує масштабні військові операції на декількох фронтах, знищуючи терористичні об’єкти та командирів терористичних угруповань. Ліквідація Ях’я Сінуара стала важливим досягненням для ЦАХАЛу, проте бойові дії в Газі та Лівані тривають з новою інтенсивністю.

НОВИНИ