Пошук
Close this search box.

МЗС України спростувало чутки про наміри розробляти зброю масового знищення, опубліковані німецьким виданням BILD

Міністерство закордонних справ України

Міністерство закордонних справ України офіційно спростувало інформацію, опубліковану в німецькому виданні BILD, про нібито плани країни щодо розробки зброї масового знищення. У своїй заяві МЗС підкреслило дотримання Україною Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ) і нагадало про відмову від ядерного арсеналу після здобуття незалежності від СРСР.

Ця заява була зроблена після того, як журналіст BILD, посилаючись на анонімне джерело в українському уряді, повідомив, що Україна нібито готова розпочати розробку ядерної зброї для захисту від Росії. Ці чутки з’явилися того ж дня, коли президент Володимир Зеленський заявив, що під час зустрічі з Дональдом Трампом у Нью-Йорку він натякнув, що Україна буде змушена розробляти ядерну зброю, якщо не стане членом НАТО.

Зеленський уточнив, що не має наміру розробляти ядерну зброю, нагадавши про Будапештський меморандум, в якому Україні обіцяли територіальну цілісність в обмін на відмову від ядерного арсеналу. Однак він підкреслив, що єдиним дієвим захистом для України є вступ до НАТО.

НОВИНИ