Пошук
Close this search box.

Курс валют в Україні: зростання долара та стабільність євро

Фото:Depositphotos

Сьогодні, 18 жовтня, курс долара в “ПриватБанку” зріс на 5 копійок, і тепер становить 41,50 грн за одиницю валюти. Курс євро залишився незмінним на рівні 45,50 грн. Для клієнтів, які бажають продати американську валюту, пропонується курс 40,90 грн, а євро можна продати за 44,50 грн.

Цікаво, що курс долара для карткових розрахунків в “ПриватБанку” не зазнав змін і залишився на рівні 41,49 грн. Курс євро при оплаті карткою також залишився стабільним — 45,05 грн.

Окрім “ПриватБанку”, варто звернути увагу на ситуацію в київських обмінниках. Вранці долар у готівковому сегменті знизився на 9 копійок і наразі становить у середньому 41,40 грн/долар. Продати долар можна за 41,47 грн. Готівковий євро також трохи здешевшав, впавши на 12 копійок — до 45,30 грн, тоді як його курс продажу — 45,11 грн.

Національний банк України (НБУ) встановив офіційний курс долара на рівні 41,24 грн/долар, що свідчить про незначне ослаблення гривні на 1 копійку у порівнянні з попереднім днем. Водночас, офіційний курс євро зміцнився на 12 копійок і становить 44,79 грн/євро.

Що очікувати далі?

Загалом, динаміка курсу валют в Україні залишається помірною, проте зміни курсу долара та євро можуть свідчити про початок певних корекцій на ринку. Посилення курсу гривні до євро може вказувати на стабілізацію європейської валюти, в той час як долар може продовжити поступове зростання через глобальні економічні фактори.

Фінансові аналітики рекомендують уважно стежити за тенденціями на валютному ринку, адже найближчим часом ситуація може змінитися.

НОВИНИ