Пошук
Close this search box.

Україна повернула тіла 501 полеглого Захисника

Фото: istpravda.com.ua

У рамках репатріаційних заходів до України було повернуто тіла 501 Оборонця, які віддали своє життя за свободу та незалежність країни. Серед них — 382 Захисники, що загинули на жорстоких боях під Авдіївкою, 56 воїнів з Бахмутського напрямку, 45 з Мар’їнського, 6 з Вугледарського та 4 Захисники, що полягли на Запорізькому фронті. Також повернули тіла 7 бійців, які загинули на Луганщині, і 1 тіло, що перебувало в морзі на території рф.

Ця операція стала можливою завдяки координації та співпраці багатьох державних та міжнародних структур. Серед ключових учасників репатріаційного процесу — Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, Об’єднаний центр СБУ, Міністерство внутрішніх справ України, Офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та інші представники Сектору безпеки та оборони. Особливу роль у поверненні тіл полеглих відіграла підтримка Міжнародного комітету Червоного Хреста, якому висловили подяку за його сприяння.

Збройні Сили України транспортують репатрійовані тіла до визначених державних установ. Надалі представники правоохоронних органів та судово-медичні експерти працюватимуть над ідентифікацією загиблих героїв, після чого тіла будуть передані родинам для гідного поховання.

Про це повідомили у прес-службі Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

НОВИНИ