Пошук
Close this search box.

Байден, Макрон, Шольц та Стармер підтвердили рішучість підтримувати Україну в боротьбі з російською агресією

Джо Байден разом із Кейром Стармером, Олафом Шольцом та Еммануелем Макроном

Джо Байден разом із Кейром Стармером, Олафом Шольцом та Еммануелем Макроном. Фото: Andreas Stroh / Zuma Press /

У п’ятницю лідери США, Франції, Німеччини та Великої Британії підтвердили свою “рішучість” підтримувати Україну в боротьбі проти агресії Росії для досягнення “справедливого і тривалого миру”. Про це йдеться у спільній заяві, опублікованій після зустрічі у Берліні, повідомляє AFP.

Президент Джо Байден, Еммануель Макрон, Олаф Шольц та Кір Стармер зобов’язалися продовжувати підтримувати Україну в її зусиллях забезпечити мир, заснований на міжнародному праві, включно з Хартією ООН, а також на дотриманні суверенітету і територіальної цілісності країни.

Байден засудив “підлий напад” президента Росії Володимира Путіна на Україну, який триває понад два з половиною роки. Він також підкреслив, що НАТО залишається “сильною і єдиною як ніколи”, і що альянс не може “послаблювати зусилля” в умовах наближення “дуже важкої зими”.

Ця зустріч відбулася під час візиту Джо Байдена до Німеччини, зосередженого на підтримці України та ситуації на Близькому Сході. Німеччина, яка є другим за величиною постачальником зброї для Києва після США, зменшила свій бюджет на допомогу Україні до 4 мільярдів євро на 2025 рік.

НОВИНИ