Пошук
Close this search box.

Президент Китаю Сі Цзіньпін закликав армію посилити обороноздатність під час інспекції ракетних військ

Фото: depositphotos.

Державні ЗМІ Китаю повідомили, що у четвер президент Сі Цзіньпін провів інспекцію бригади Ракетних військ Народно-визвольної армії Китаю. Під час візиту він закликав військових активізувати свої “здібності до стримування та ведення бойових дій”. Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на китайське інформаційне агентство Сіньхуа.

Сі Цзіньпін також наголосив на важливості виконання ракетними підрозділами стратегічних завдань, які їм доручили партія та народ. Ракетні війська Китаю, що контролюють як звичайні, так і ядерні ракети, відіграють ключову роль у модернізації китайських ядерних сил на тлі зміцнення оборонних систем США, зростаючих можливостей спостереження та посилення військових альянсів.

Президент підкреслив необхідність дотримуватися політичних настанов, посилювати відповідальність за місії та розвивати сили високої якості. Про це йдеться у звіті китайського порталу Cailianshe.

Китайська армія переживає масштабні антикорупційні чистки з минулого року. Багатьох генералів, зокрема з ракетних військ, та керівників оборонних підприємств було усунено з національних посад. У червні Сі Цзіньпін заявив про “глибоко вкорінені проблеми” у політиці, ідеології та дисципліні збройних сил, наголосивши на необхідності викорінення корупції у військових структурах.

Ці кроки є частиною ширшої стратегії модернізації та реформування китайської армії, щоб відповідати новим глобальним викликам та підвищити свою готовність до ведення бойових дій у сучасному світі.

НОВИНИ