Пошук
Close this search box.

379-й день війни в Ізраїлі: Хронологія подій

Фото: depositphotos.

Субота, 19 жовтня 2024 року — триває війна під кодовою назвою “Залізні мечі”, яку Ізраїль веде проти терористичних угруповань у Газі, на Західному березі, в Лівані та Сирії, розпочата 7 жовтня 2023 року. На 379-й день бойових дій триває наземна операція в Лівані, де ВПС ЦАХАЛу завдають ударів по стратегічним цілям. У відповідь на це угруповання “Хізбалла” продовжує ракетні атаки та атаки з використанням БПЛА. Операції ЦАХАЛу також активні в Газі, Юдеї та Самарії. Про це повідомляє newsru.co.il.

Основні події 19 жовтня 2024 року

10:00
Канцелярія прем’єр-міністра Ізраїлю підтвердила інформацію про те, що дрон ворога, який був збитий у Кейсарії, мав на меті атакувати резиденцію Біньяміна Нетаньягу. На момент атаки в будівлі ні прем’єр, ні його дружина не перебували. Постраждалих немає.

09:00
ЦАХАЛ повідомив про ліквідацію одного з ключових командирів “Хізбалли”, Насера Абд Аль-Азіза Рашида, який відповідав за організацію терактів на півдні Лівану.

08:00
У районі Місгав Ам оголошено тривогу через проникнення трьох ворожих БПЛА з Лівану. Два безпілотники були перехоплені, третій впав на будівлю в Кейсарії. Постраждалих немає.

07:00
ЦАХАЛ підтвердив збиття БПЛА в районі Кейсарії. Тривоги у Нагарії, Акко та інших прилеглих районах викликані вторгненням іншого дрону. Також зафіксовано ракетний обстріл уздовж узбережжя озера Кінерет.

06:00
Підтверджено удари ВПС ЦАХАЛу по об’єктах у південному Лівані. У центрі Ізраїлю оголошено тривогу через чутки про вибух у Кейсарії, поліція проводить розслідування.

05:00
У Газі ізраїльські ВМС завдали ударів по цілях у районі Нусейрата, артилерія обстріляла лікарню на півночі сектора, а танки ЦАХАЛу оточили ціль.

04:00
Ізраїльська артилерія атакувала шпиталь “Аль-Ауда” на півночі Гази. Палестинські джерела повідомляють про поранених.

03:00
На Голанських висотах була активована сирена через ворожий БПЛА, який проник з боку Сирії. Перехоплення безпілотника не відбулося.

02:00
ЦАХАЛ продовжує обстрілювати об’єкти на півночі сектора Гази, зокрема райони Джабалія та Аль-Фалуджа.

01:00
Ізраїльські сили здійснили наступ на Калькілію, а також завдали удару по будинку у секторі Гази, в результаті якого є загиблі та поранені.

00:00
“Хізбалла” випустила понад 20 ракет із Лівану на ізраїльські міста, декілька з яких були перехоплені.

379-й день війни позначився активними бойовими діями на кількох фронтах. Незважаючи на контратаки з боку “Хізбалли” та інших угруповань, Ізраїль продовжує утримувати стратегічну перевагу, активно використовуючи авіацію, артилерію та танки.

НОВИНИ