Пошук
Close this search box.

Погром у Багдаді: розгром офісу саудівського телеканалу MBC

Фото: Getty Images

У ніч на суботу в Багдаді сталася серйозна подія, коли сотні розлючених протестувальників штурмували та спалили офіс саудівського телеканалу MBC. За даними іракського видання “Шафак” та інформації, опублікованої ізраїльським 9 каналом, у протесті взяли участь від 400 до 500 осіб.

Причини протесту

Причиною масових заворушень став репортаж телеканалу, в якому журналісти назвали терористом Ях’ю Сінвара — лідера ХАМАСу, який був ліквідований ізраїльськими військовими. У програмі також негативно згадувався колишній генеральний секретар “Хізбалли” Хасан Насралла, що викликало обурення серед багатьох шиїтів в Іраку.

Наслідки погрому

Протестувальники увірвалися в офіс телеканалу, знищили техніку та документи, а потім підпалили приміщення. Поліція, яка оперативно прибула на місце події, змогла погасити вогонь та розігнати натовп, але завдані збитки виявилися значними.

Реакція влади

Після погрому іракський депутат Мустафа Санад заявив, що “проблему” телеканалу MBC не можна вирішити лише за допомогою насильства. Він попередив про можливе відкликання ліцензії на мовлення у разі подальшої “несумісної діяльності” телеканалу, заявивши: “Для нього немає місця в Іраку”.

Заява ХАМАС

Засудження дій телеканалу також висловив ХАМАС. У своїй заяві угруповання назвало репортаж про Сінвара “мракобесним” і звинуватило співробітників MBC у підтримці “сіоністської пропаганди”.

НОВИНИ