Пошук
Close this search box.

Італія попереджає про зростаючу глобальну нестабільність на саміті міністрів оборони G7

Гвідо Крозетто. Фото: ANSA

Гвідо Крозетто. Фото: ANSA

На зустрічі міністрів оборони країн G7, яка проходить під головуванням Італії, міністр оборони Гвідо Крозетто застеріг про посилення глобальної нестабільності. Він зазначив, що брутальна агресія Росії в Україні, критична ситуація на Близькому Сході, глибока нестабільність в Африці на південь від Сахари та наростаючі напруження в регіоні Індо-Тихого океану створюють складну та небезпечну безпекову картину у світі, повідомляє Reuters.

Крозетто підкреслив, що ці конфлікти, хоч і здаються віддаленими географічно, мають “глибокі та взаємопов’язані динаміки”, які безпосередньо стосуються країн G7 – США, Німеччини, Канади, Франції, Італії, Японії та Великої Британії. Він також закликав до дотримання міжнародного права як основи для підтримки світового порядку, протиставляючи його країнам, які використовують військову силу для досягнення власних цілей, ігноруючи принципи демократії.

На саміті також виступили генеральний секретар НАТО Марк Рютте та високий представник ЄС із зовнішньої політики та безпеки Жозеп Боррель, підкреслюючи важливість координації дій для забезпечення глобальної стабільності та безпеки.

НОВИНИ