Пошук
Close this search box.

В Ізраїлі спостерігається нова хвиля COVID-19 на тлі інших проблем зі здоров’ям

фото: depositphotos

В Ізраїлі спостерігається значне зростання кількості випадків COVID-19. У лікарні “Рамбам” повідомили про госпіталізацію 70-річного чоловіка та 60-річної жінки з важкими ускладненнями через вірус. Стан чоловіка, який перебуває на апараті штучної вентиляції легень, є особливо важким.

Зростання кількості випадків COVID-19 в Ізраїлі

Протягом останніх кількох тижнів кількість випадків COVID-19 в Ізраїлі значно зросла. З 2 червня середня кількість нових випадків на день складала 39, але за останній тиждень цей показник зріс до 77 на день. Це подвоєння щоденної захворюваності вказує на явний сплеск. Однак ці статистичні дані не відображають повну епідеміологічну ситуацію. Реальна кількість випадків є більшою, але все ж далека від рівнів, що спостерігалися у 2020-2021 роках. Поточний варіант є менш небезпечним і не дуже контагіозним.

Вплив на систему охорони здоров’я

Основною проблемою, як показала пандемія, є не сам вірус, а здатність системи охорони здоров’я впоратися з потоком пацієнтів. На даний момент Ізраїль далеко від такої кризи, оскільки в лікарнях знаходиться 70 пацієнтів з діагнозом COVID-19, що на третину менше, ніж десять днів тому.

Поточна кількість активних випадків

За даними Міністерства охорони здоров’я, в країні наразі є 706 активних випадків COVID-19. Зниження міжнародних поїздок через конфлікт може обмежувати поширення вірусу.

Глобальні статистичні дані COVID-19

На глобальному рівні COVID-19 перестав бути головною новиною, останнє оновлення глобальної кількості випадків було в середині квітня, заморожене на рівні 704 мільйонів інфікованих і 7 мільйонів померлих, що подібно до статистики звичайного грипу. За даними ВООЗ на 9 червня, було зафіксовано 134 тисячі нових випадків по всьому світу, з них значна кількість у Росії (48 тисяч), Новій Зеландії (20 тисяч), Великій Британії (10 тисяч) і по 9 тисяч у Таїланді та Австралії.

Інші проблеми зі здоров’ям в Ізраїлі

Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю наразі більше турбують інші проблеми зі здоров’ям. В країні поширюється епідемія коклюшу, а комарі передають вірус лихоманки Західного Нілу. Нещодавно двоє з п’яти пацієнтів з підозрою на лихоманку Західного Нілу в лікарні “Бейлінсон” померли.

Детальніше читайте на israelinfo