Пошук
Close this search box.

Герт Вілдерс підтримав Ізраїль як стратегічного союзника на Близькому Сході

фото:Depositphotos

Лідер Нідерландської партії свободи (PVV) Ґерт Вілдерс знову висловив підтримку Ізраїлю у своєму останньому пості в соціальній мережі “Ікс”. Він назвав Ізраїль “нашим дорогим другом і союзником” та підкреслив, що ця країна є “єдиною демократією на Близькому Сході”, яка бореться за своє існування. Вілдерс також гостро засудив терористичні угруповання ХАМАС і радикальні палестинські організації, заявивши: “Якщо ви починаєте війну, не скаржтеся, якщо ви її програєте”. Свій пост він супроводив фотографією на тлі ізраїльського прапора з написом “Ми підтримуємо Ізраїль”.

На виборах у листопаді 2023 року партія Вілдерса отримала найбільше голосів, але не змогла сформувати коаліційний уряд. Проте 15 травня Вілдерс оголосив, що чотири праві партії планують створити урядову коаліцію. До неї увійдуть PVV, правоцентристська Народна партія за свободу та демократію (VVD), Фермерсько-громадянський рух і партія “Новий суспільний договір”. Переговори щодо формування коаліції ще тривають.

Ґерт Вілдерс, відомий своїми різкими заявами щодо ісламу, міграції та членства Нідерландів у ЄС, є відданим прихильником Ізраїлю, де він прожив два роки. Вілдерс вважає, що Ізраїль є першою лінією оборони Заходу проти ісламської загрози.

Джерело: За матеріалами: BBC Україна