Пошук
Close this search box.

Перші переговори міністрів оборони Росії та США: ескалація конфлікту в Україні в центрі уваги

Фото:росЗМІ

Вчора, 25 червня,

відбулися перші телефонні переговори між міністром оборони Російської Федерації Андрієм Бєлоусовим та його американським колегою, главою Пентагону Ллойдом Остіним. Ініціатива проведення розмови виходила від американської сторони.

За словами офіційного представника Пентагону Патріка Райдера, обговорення торкнулося ключових питань, пов’язаних з українською кризою.

Ллойд Остін підкреслив важливість підтримання відкритих ліній зв’язку між оборонними відомствами в умовах поточної напруженості.

Російська сторона, в особі міністра Бєлоусова, висловила занепокоєння подальшою ескалацією конфлікту в Україні, звинувачуючи в цьому продовження поставок американської зброї Києву.

Бєлоусов заявив, що такі дії можуть призвести до непередбачуваних наслідків і подальшого загострення ситуації.

Водночас, міжнародні експерти зазначають, що саме поставки озброєння Україні допомагають стримувати агресію та захищати мирних жителів від атак.

Повідомляється, що під час розмови обговорювалися й інші питання, однак деталі цих обговорень залишаються невідомими. Міністерство оборони РФ не надало додаткової інформації щодо тем, які були порушені під час бесіди.

Україна, яка перебуває в центрі цього конфлікту, продовжує мужньо відстоювати свою незалежність і територіальну цілісність. З початку війни українські збройні сили показали високий рівень професіоналізму та стійкості, успішно відбиваючи численні атаки. Міжнародна спільнота, включаючи США та інші країни НАТО, надає Києву всебічну підтримку, включаючи гуманітарну допомогу, економічні санкції проти агресора та поставки необхідного озброєння.

Цей діалог між лідерами оборонних відомств підкреслює важливість дипломатичного спілкування та прагнення запобігти подальшій ескалації конфлікту, який вже має серйозні наслідки для регіону та світової безпеки. Незважаючи на загрози та тиск, Україна продовжує боротися за свою свободу, розраховуючи на солідарність і допомогу міжнародної спільноти в цьому непростому шляху.

НОВИНИ