Пошук
Close this search box.

Польща заборонила ввезення українських продуктів

Фото:Depositphotos

30 червня 2024, 11:47

Інспекція з питань сільського господарства та якості харчових продуктів Польщі (IJHARS) у червні заборонила ввезення з України десятків тонн агропродовольчої продукції. Про це свідчить повідомлення відомства на Facebook.

Основні заборони:

•   27 червня, Жешув: 25 рішень про заборону продажу 25 партій органічних молочних продуктів (молоко, йогурт, кефір, вершки, сир) загальною вагою 4,36 т. Причина: неналежне маркування, несанкціонована інформація про відсутність ГМО та відсутність маркування польською мовою.
•   19 червня, Люблін: заборона ввезення партії жовтого проса вагою 22,43 т через наявність живих шкідливих організмів.
•   11 червня, Люблін: заборона ввезення 684 кг печива через занижений вміст цукру.
•   4 червня: заборона ввезення 20 т замороженої малини через наявність плісняви та завищений вміст органічних домішок.
•   14 червня, Бидгощ: заборона ввезення 20 т сухого знежиреного молока через неправильне маркування (відсутність даних про імпортера та умови використання).
•   10 червня: заборона ввезення понад 25 тис. упаковок фруктових соків і нектарів через численні порушення, включаючи неправильний термін придатності та відсутність інформації про умови переробки продукції.

Ці заходи підкреслюють суворість польських стандартів якості та безпеки харчових продуктів, а також необхідність дотримання всіх вимог для успішного експорту до Польщі.

Джерело: IJHARS на Facebook

НОВИНИ