Пошук
Close this search box.

Білорусь звинувачує Україну у мілітаризації кордону

Фото:Depositphotos

Білорусь звинувачує Україну в нарощуванні військової сили на кордоні та погрожує відповідними заходами

Влада Білорусі зробила нову гучну заяву, загострюючи і без того напружену ситуацію на кордоні з Україною. Заступник командувача силами спецоперацій з ідеологічної роботи Збройних сил Білорусі полковник Вадим Лукашевич звинуватив Україну в стягуванні військ і техніки до кордону в Житомирській області. За його словами, Україна також нібито створила проходи в мінних загородженнях для диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ).

Лукашевич заявив, що у разі виявлення таких груп Білорусь буде “блокувати та знищувати” їх. Ці заяви передало білоруське агентство БЕЛТА, підливаючи масла у вогонь на тлі зростаючої напруженості.

“Коаліцією західних країн розв’язано гарячий конфлікт поблизу нашої території. З їх боку робляться спроби втягнути нашу країну у війну,” – стверджує Лукашевич, додаючи, що Білорусь робить усе можливе для збереження миру на своїй землі.

Особливо цікавою частиною заяви Лукашевича стало твердження про те, що в Житомирській області розміщені американські бойові машини піхоти, реактивні системи залпового вогню, важка далекобійна артилерія та інша техніка. Ці слова звучать особливо гучно на тлі складної ситуації на фронті, де Україна продовжує чинити опір агресії.

Лукашевич назвав зведення фортифікацій Збройними силами України “піаром”, що викликало широкий резонанс. На тлі цих заяв варто пам’ятати, що інформація, яка поширюється офіційними особами Білорусі, не завжди відповідає дійсності і може бути частиною пропагандистської кампанії.

Читачі у всьому світі стежать за розвитком подій із затамованим подихом, адже кожна нова заява може кардинально змінити ситуацію на сході Європи. Як розвиватимуться події далі – покаже час, але одне вже зрозуміло: напруженість на кордоні між Білоруссю та Україною продовжує зростати.

Джерело: Gazeta.ua.

НОВИНИ