Пошук
Close this search box.

“Трагедія в Німеччині: Філіппос Цаніс вбитий за носіння хреста”

Фото: depositphotos

“Трагедія: напад на Філіппоса Цаніса через хрест”

Вчора вдень тисячі жителів Німеччини собрались у парку, де банда ісламістів забила до смерті 20-річного польсько-грецького мігранта Філіппоса Цаніса за ношення хреста на грудях. За даними газети “Більд”, інцидент стався ноччю 23 червня в місті Міндене (земля Північний Рейн – Вестфалія). Філіппос Цаніс разом з другом повертався з випускного вечора своєї сестри, коли вони в нескінченності від гімназії потрапили у словесну сварку з “групою молодих хлопців східного походження”. Свідки розповіли, що зловмисникам не сподобався хрест, який Філіппос носив на шнурку над сорочкою.

Кілька хвилин після початку конфлікту приблизно 10 осіб напали на парнів. 19-річний друг Цаніса отримав невеликі травми, у той час як Філіппоса побили з особливою жорстокістю.

“Один із бандитів, молодий чоловік східної зовнішності з чорними вусами і в неоново-помаранчевій куртці ‘Адідас’, відтягнув Філіппоса від групи та бив його до тих пір, поки він не втратив свідомість і не впав на землю. Свідки, що бачили, як агресивні зловмисники втікали, викликали службу порятунку”, — описав подію “bild.de“.

Як повідомляє: 9tv.co.il доставили до лікарні з важкими черепно-мозковими травмами. Через три дні, 26 червня, лікарі повідомили родині, що його мозок перестав працювати.

“Ми не можемо повірити, що сталося щось подібне”, — сказав кореспонденту “Більда” батько Філіппоса, Димітріс Цаніс.

“Я не можу повірити, що моєї дитини вже немає. Я не розумію, чому люди використовують насильство як розвагу. Я не розумію, чому без причини когось безжалісно побивають”, — додав він.

Як розповів представник поліції Міндена Лукас Рекер, головний підозрюваний у вбивстві — 18-річний мігрант, який прибув до Німеччини з Сирії у 2016 році як проситель убежища.

НОВИНИ