Пошук
Close this search box.

“ЛАД виключила «Хезболлу» зі списку терористів”

Фото:Depositphotos

Ліга арабських держав виключила «Хезболлу» зі списку терористичних організацій

Ліга арабських держав (ЛАД) більше не вважає ліванську організацію «Хезболла» терористичною. Про це повідомляє газета AL-Akhbar з посиланням на помічника генерального секретаря ЛАД Хусама Заки.

«Ліга прийняла рішення зняти статус терористичної групи з „Хезболли“,

оскільки ця партія відіграє важливу роль у сучасній політиці та майбутньому Лівану», — підкреслив єгипетський дипломат. Про це він розповів на зустрічі в Бейруті з головою парламентської фракції «Вірність опору» Мухаммедом Раадом. Заки також зазначив, що його візит виражає солідарність з Ліваном та його народом від імені генерального секретаря ЛАД Ахмеда Абу аль-Гейта.

Ця зустріч стала першою з 2016 року, коли за ініціативою Саудівської Аравії ЛАД включила «Хезболлу» до списку терористичних організацій. Її звинувачували у підтримці інтересів Ірану на Близькому Сході та втручанні у внутрішні справи Іраку, Ємену, Лівану, Сирії та арабських держав Перської затоки.

Нагадаємо, раніше лідер «Хезболли» Хасан Насралла заявив, що організація готова атакувати будь-яку частину Ізраїлю завдяки своєму арсеналу. За його словами, Ліван підготувався до «важких днів» і тепер ізраїльтяни повинні очікувати ліванців «на суші, на морі та в повітрі».

НОВИНИ