Пошук
Close this search box.

“Проросійський патріарх обраний у Болгарії”

Фото: depositphotos

У неділю, 30 червня, в столиці Болгарії Софії був обраний новий глава Болгарської православної церкви. Патріархом став митрополит Даниїл, відомий своїми проросійськими поглядами, прихованою підтримкою російського вторгнення в Україну та критикою Вселенського (Константинопольського) патріархату, повідомляють місцеві ЗМІ.

Підтримка Росії і критика Константинополя

52-річний Даниїл відомий своїми проросійськими поглядами. У 2022 році він опублікував настанови для священнослужителів своєї єпархії з критикою тенденції сіяти ненависть до Росії, яку, на його думку, призначили “єдиним і неспровокованим агресором”, передає http://surl.li/bbrbbr

Історія церковних конфліктів та можливі наслідки

Незважаючи на тісні зв’язки РПЦ та БПЦ, патріарх Кирил не прибув на інтронізацію Даниїла. Натомість на службі в соборі святого Олександра Невського в Софії був присутній Константинопольський патріарх, а також керівництво Болгарії.

Дипломатичні і внутрішні виклики

За думкою оглядача Союзу православних журналістів (медіа, близького до УПЦ), перемогу Даниїла забезпечила його чітка позиція щодо критики Константинополя, а також патріотизм і прагнення обмежити втручання світських влад у церковне життя.

Джерело: http://surl.li/xxuyre

НОВИНИ