Пошук
Close this search box.

Іранські загрози: Ізраїль на межі війни

Фото:Depositphotos

Ситуація на Близькому Сході продовжує загострюватися, і ми, як прихильники Ізраїлю, не можемо залишатися осторонь. Новини про те, що координаційний комітет шиїтських збройних загонів з “Ісламського опору Іраку” погрожує посиленням атак на Ізраїль у разі ескалації конфлікту з “Хізбаллою”, викликають серйозне занепокоєння. Ліванський телеканал “Аль-Маядін” повідомляє про запуски бойових безпілотників у напрямку Ейлата, і хоча офіційних підтверджень від Ізраїлю поки що немає, загроза залишається реальною.

На тлі обстрілів північних ізраїльських поселень з боку “Хізбалли”, які почалися з жовтня 2023 року, виникає обґрунтоване занепокоєння щодо подальших кроків цієї терористичної організації, підтримуваної Іраном. Щоденні атаки і заяви “Хізбалли” про підтримку ХАМАСу лише ускладнюють ситуацію. Ізраїль чітко заявив, що не має наміру миритися з агресією і готовий вирішувати проблему військовим шляхом, якщо дипломатичні зусилля не дадуть результатів.

США, переміщуючи свої військові кораблі до Східного Середземномор’я, підтверджують серйозність подій. Цей крок демонструє підтримку Ізраїлю і готовність до дій у разі ескалації конфлікту. Ми бачимо, що міжнародне співтовариство починає усвідомлювати загрозу, що виходить від терористичних організацій, і вживає заходів для захисту Ізраїлю і стабілізації регіону.

Як повідомляє портал новин Time Ukraine Israel, посилаючись на джерело 9tv.co.il, підтримувані Іраном іракські бойовики за останні кілька місяців взяли на себе відповідальність за низку атак з використанням безпілотників на Ейлат. Ліванська терористична організація “Хізбалла”, починаючи з 8 жовтня 2023 року, майже щодня обстрілює північні ізраїльські населені пункти та військові пости, встановлені вздовж кордону. За заявами угрупування, таким чином “Хізбалла” підтримує ХАМАС під час війни з Ізраїлем. Ізраїль у свою чергу попередив, що не має наміру більше терпіти агресію “Хізбалли”, і заявив, що якщо загострення ситуації на півночі не буде урегульовано дипломатично, проблема буде вирішуватися військовим шляхом.

У цей непростий момент ми повинні згуртуватися навколо Ізраїлю, підтримуючи його зусилля з захисту своїх громадян і територій. Ізраїль завжди демонстрував прихильність до миру і безпеки, але у разі загрози він зобов’язаний діяти рішуче. Ми сподіваємося на мирне вирішення конфлікту, але готові підтримувати Ізраїль у всіх його діях для забезпечення безпеки і стабільності.

НОВИНИ