Пошук
Close this search box.

Трагедія в Кара-Кульджинському районі: Жертвами зсуву стали 13 осіб

Фото:Depositphotos

У Кара-Кульджинському районі Ошської області Киргизстану сталося масштабне стихійне лихо. За даними обласного управління МНС, жертвами зсуву стали щонайменше 13 осіб. Про це повідомляє Time Ukraine Israel з посиланням на Interfax. Перші повідомлення про трагедію з’явилися 28 червня, але пізніше інформація уточнювалась, і масштаби катастрофи виявилися значно серйознішими.

30 червня в цьому районі стався драматичний випадок, який вразив усю країну. Зсув забрав автомобіль Daewoo Matiz, у якому перебували подружжя та їх троє дітей. Із п’яти пасажирів дивом вдалося врятуватися лише 18-річній дівчині. Трагедія торкнулася сердець багатьох, викликавши хвилю співчуття та підтримки по всій Киргизстану.

Того ж дня в Ноокатському районі сталася ще одна катастрофа. Зсув зруйнував єдиний міст на 63-му кілометрі автотраси Бишкек-Ош-Баткен, що значно ускладнило транспортне сполучення та поставило під загрозу життя і безпеку місцевих жителів.

Синоптики попереджають, що до 2 липня в Киргизстані очікуються сильні дощі, що збільшує ризик нових повеней і зсувів. МНС закликає мешканців бути надзвичайно обережними, уникати перебування в потенційно небезпечних зонах та стежити за оновленнями погоди.

Ця трагедія нагадує всім про важливість дотримання заходів безпеки та необхідність оперативного реагування на природні катаклізми. Влада продовжує працювати над ліквідацією наслідків лиха та надає всю можливу допомогу постраждалим та їхнім родинам.

НОВИНИ