Пошук
Close this search box.

Франція готується до другого туру парламентських виборів: заклики до єднання та протести в Парижі

Фото:Depositphotos

На цьому тижні, 7 липня, Франція знову вирушить на виборчі дільниці, щоб остаточно визначити переможців у мажоритарних округах. Президент Еммануель Макрон звернувся до нації із закликом до “демократичного єднання”, щоб протистояти ультраправим у другому турі парламентських виборів.

У своїй промові, після оприлюднення результатів першого туру, Макрон підкреслив важливість високої участі виборців.

“Висока участь у першому турі цих парламентських виборів свідчить про важливість цього голосування для всіх наших співвітчизників і прагнення прояснити політичну ситуацію”, – заявив президент.

Макрон закликав до “широкого демократичного і республіканського єднання” перед другим туром голосування, який остаточно визначить переможців у мажоритарних округах.

Нагадаємо, 9 червня Макрон оголосив про розпуск Національних зборів та призначив дострокові вибори через провал на голосуванні до Європарламенту своєї соціал-ліберальної партії Відродження.

Перший тур виборів, що відбувся 30 червня, приніс несподівану перемогу ультраправому Національному об’єднанню Марін Ле Пен – понад 33% голосів. Другим фінішував лівий Новий народний фронт з 27,99%, а третім – центристський блок Макрона з 20%.

Результати викликали хвилю протестів у столиці. Сьогодні вночі тисячі людей вийшли на вулиці Парижа, висловлюючи своє незадоволення перемогою Національного об’єднання у першому турі. Вулиці були наповнені гаслами та плакатами, що закликали до справедливості та єдності проти ультраправих сил.

Другий тур, запланований на 7 липня, обіцяє бути вирішальним і напруженим, оскільки країна стежить за подальшим розвитком політичної ситуації. Макрон закликав виборців зробити вибір, який допоможе Франції залишитися об’єднаною та демократичною нацією.

Джерело: BFMTV.

НОВИНИ