Пошук
Close this search box.

У Європі підвищили рівень бойової готовності на військових базах США через загрозу терактів

Фото:Depositphotos

На вихідних декілька військових баз США по всій Європі були переведені у стан підвищеної бойової готовності.

Рівень охорони об’єктів піднято до другого, відомого як рівень «Чарлі», що вказує на реальну загрозу терористичної атаки, спрямованої на американський військовий персонал або об’єкти.

Як повідомляє CNN із посиланням на обізнані військові джерела, які побажали залишитися анонімними, такого рівня загрози на європейських об’єктах не бачили принаймні останні 10 років. Джерела зазначають, що рівень «Чарлі» зазвичай означає наявність надійної розвідувальної інформації про активно підготовлюваний теракт.

Серед об’єктів, які підняли рівень охорони до «Чарлі», є гарнізон армії США в Штутгарті, Німеччина, де розташована штаб-квартира Європейського командування США (USEUCOM).

Представник Європейського командування США, командер Ден Дей, відмовився коментувати деталі, але заявив, що USEUCOM постійно контролює ситуацію у сфері безпеки для забезпечення безпеки службовців і їхніх близьких. Він також рекомендував персоналу на європейських військових об’єктах зберігати пильність і бути готовими до будь-яких непередбачених ситуацій.

НОВИНИ