Пошук
Close this search box.

“Масштабна кібератака: найпотужніша DDos-атака в Україні”

Фото: depositphotos

Масштабна кібератака, здійснена спеціалістами Головного управління розвідки Міністерства оборони України наприкінці травня, призвела до тимчасового відключення зв’язку щонайменше 250 тисяч абонентів на тимчасово окупованих територіях України, перш за все в окупованому Криму.

За інформацією unian.net, представники російських провайдерів називають цю атаку найпотужнішою DDos-атакою, з якою їм коли-небудь доводилося стикатися.

“Генеральний директор одного з російських операторів зв’язку Іван Зима заявив, що для часткового відновлення зв’язку провайдерам знадобилося не менше 16 годин. Однак значна кількість абонентів залишалась без зв’язку понад дві доби. Атака пошкодила як мережі абонентів, так і мережі операторів, які користувались пошкодженою інфраструктурою. Представники провайдерів зауважують, що під час відновлення зв’язку вони мали складнощі у спілкуванні з абонентами. Опасаючись традиційного російського шахрайства, абоненти відмовлялись надавати провайдерам свою актуальну контактну інформацію, а 20% абонентів відмовились від модернізації мережевого обладнання, що могло б захистити їх в майбутньому від подальших атак”, – повідомив співрозмовник агентства.

За словами джерела, провайдерам довелося залучати сотні додаткових технічних спеціалістів, зокрема для обробки численних звернень незадоволених клієнтів.

Одним з найбільше постраждалих провайдерів став телеком-оператор “Міранда-медіа”. Абоненти цього провайдера не лише були відключені від зв’язку, але й не могли здійснити оплату за послуги через пошкодження білінгової системи.

НОВИНИ