Пошук
Close this search box.

Франція пробилася в чвертьфінал Євро-2024, обігравши Бельгію в напруженому матчі

Фото:xsport

Сьогодні, 1 липня, відбувся поєдинок 1/8 фіналу Євро-2024 між збірними Франції та Бельгії. Цей матч вважався найбільш статусним серед усіх восьми ігор цієї стадії, але з урахуванням проблем збірної Бельгії, які проявилися на груповому етапі, її здатність створити реальні труднощі для одного з головних фаворитів турніру, французів, викликала сумніви. Однак ідеальною не була й сама Франція, і поки що своїм виступом вона нагадувала скоріше мученицьку Англію, ніж потужну Іспанію чи Німеччину, тому передчасно віддавати місце у чвертьфіналі підопічним Дідьє Дешама точно не варто.

Як виступають на Євро-2024?

Збірна Франції стала одним з головних розчарувань групового етапу за співвідношенням можливостей і якості гри. У стартовому матчі команда мінімально обіграла Австрію (1:0), але це поки що була остання перемога французів на турнірі. Після цього Ле Бле зіграли в нульову нічию з Нідерландами і не змогли обіграти вже вилетівшу Польщу (1:1).

Покаранням за такий ледачий футбол став вихід у плей-офф не з першого, а з другого місця, і тепер замість того, щоб грати проти більш скромної Туреччини, Мбаппе та компанії доведеться протистояти набагато серйознішому опоненту в боротьбі за вихід у чвертьфінал.

Не краще груповий етап провела і збірна Бельгії. Червоні дияволи почали турнір з сенсаційної поразки від Словаччини (0:1), потім реабілітувалися у поєдинку проти Румунії (2:0), а в вирішальному матчі зіграли в нульову нічию з Україною, що дозволило вийти в 1/8 фіналу з другого місця. Саме до матчу проти нашої команди у бельгійських, і не тільки бельгійських, вболівальників було найбільше претензій.

На момент поєдинку команда Тедеско вже знала, що при виході з другого місця їм доведеться грати проти Франції, і навряд чи хтось міг влаштовувати такий опонент. Щоб займати перше місце і уникати зустрічі з топовим суперником, потрібно було грати на перемогу, але Бельгія не зробила для цього абсолютно нічого. Така гра дуже обурила фанатів червоних дияволів, які, незважаючи на вихід у плей-офф, освистали свою команду після фінального свистка, а її капітан Кевін Де Брюйне у відповідь на подібну реакцію заборонив партнерам підходити до трибун і вивів їх з поля.

Склади команд:
Франція: Меньян, Тео Ернандес, Саліба, Упамекано, Кунде, Рабьо, Чуамені, Канте, Грізманн, Маркус Тюрам (62, Коло Муані), Мбаппе.

Бельгія: Кастелс, Теате, Вертонген, Фас, Кастань (88, де Кетеларе), Карраско (88, Лукебакіо), Онана, Де Брейне, Доку, Опенда (64, Мангаля), Лукаку.

Гра почалася з помітної переваги французів. Однак ближче до 20-ї хвилини бельгійці змогли пристосуватися до гри і почали організовувати небезпечні контратаки. На 24-й хвилині Кевін де Брейне небезпечно виконав штрафний удар, але воротар французів Меньян зміг парирувати м’яч ногою.

Перший тайм пройшов у напруженій боротьбі. Французи грали досить жорстко, і суддя міг видалити Рабьо в середині першої половини, але обмежився лише жовтою карткою. Незважаючи на помітну територіальну перевагу, французи не змогли створити багато гольових моментів, і до перерви рахунок залишився 0:0.

У другому таймі гра стала ще більш напруженою. На 49-й хвилині Чуамені небезпечно пробив з-за меж штрафного майданчика, але Кастелс зміг врятувати команду. На 55-й хвилині Мбаппе здійснив вражаючий сольний прохід, але м’яч пролетів трохи вище перекладини.

На 61-й хвилині Карраско ледь не вийшов один на один з воротарем французів, але Тео Ернандес у підкаті зміг вибити м’яч. Незважаючи на чисельну перевагу за ударами (17:3 на користь французів на 70-й хвилині), точність залишала бажати кращого – всього по одному точному удару у кожної команди.

Кульмінація матчу настала на 85-й хвилині, коли Коло Муані пробив по воротах, і м’яч, потрапивши в захисника бельгійців Вертонгена, залетів у ближній кут воріт. Цей автогол приніс французам перемогу.

Підсумок: Франція – Бельгія 1:0

Цей напружений матч став яскравим свідченням сили та наполегливості французької команди, яка впевнено пробилася у чвертьфінал Євро-2024, залишивши збірну Бельгії за бортом турніру.

Джерело: xsport.ua

НОВИНИ