Пошук
Close this search box.

Raiffeisen Bank International продає білоруську філію, готуючись до виходу з Росії

Raiffeisen Bank International

Raiffeisen Bank International (RBI) оголосив про збитковий продаж своєї білоруської філії інвестору з Об’єднаних Арабських Еміратів. Це рішення прийнято на тлі зростаючого міжнародного тиску щодо виходу банку з російського ринку, повідомляють Reuters .

RBI пообіцяв покинути російський ринок після міжнародного тиску на найбільший західний банк, що продовжує працювати в Росії. Проте, більш ніж через два роки після вторгнення Росії в Україну, банк продовжує роботу у країні. Водночас продаж білоруського підрозділу вказує на наміри скоротити операції в країнах, пов’язаних із Росією.

Продаж білоруської філії принесе збитки приблизно у 300 мільйонів євро, що свідчить про те, що вартість угоди склала близько половини капіталу в 600 мільйонів євро. Білоруська філія мала активи на суму близько 2 мільярдів євро і понад 1600 співробітників.

Завершення угоди заплановане до кінця року, а кінцевим бенефіціаром покупця, Soven 1 Holding, є Суайл Аль Отаїба з ОАЕ.

Центральний банк Європи чинить тиск на RBI, вимагаючи скоротити операції в Росії. Raiffeisen Bank був важливим фінансовим каналом для мільйонів російських клієнтів, які надсилали іноземну валюту за кордон, але останнім часом обмежив ці послуги.

НОВИНИ